Pakohuoneiden vaikeusaste

24.04.2018

Moni pakohuonekävijä kyselee läpipääsyprosentteja tai peleissä yleensä kuluvia vihjemääriä. Ihmisiä kiinnostaa vertailla hieman omaa onnistumistaan muiden toimintaan: "oltiinko me ihan surkeita/tyhmiä?"

Pakopelit ovat valvomon puolelta katsottuina jännittäviä siinä, ettei ryhmän pakohuonekokemuksilla ole välttämättä suoraa vaikutusta vihjeiden käyttämiseen. Jotkut kokeneet ryhmät selviävät läpi ilman vihjeitä, toisilla vihjeitä menee keskimääräistä enemmän. Eräässä kuuden hengen ryhmässä vain kaksi pelaajaa oli käynyt kerran aiemmin pakopelissä, mutta ryhmä selvisi ulos ilman vihjeitä.

Pelin vaikeus onkin melko subjektiivista. Se riippuu ryhmän toiminnasta, sen jäsenistä, aiemmista pakopelikokemuksista, joskus jopa päivästä tai kellonajasta. Toisinaan peli vain kulkee paremmin.

Lopuksi kiinnostuneille: Mystikin läpäisyprosentti alle neljällä vihjeellä liikkuu noin 20 prosentin tienoilla. Ilman vihjeitä läpi on päässyt noin 3 prosenttia. Keskimäärin vihjeitä kuluu 6 - 10 kappaletta, joten vihjeiden ottaminen ei todellakaan ole merkki tyhmyydestä.