Usein kysyttyä

Mikä se siis oikein on?

Pakopeli, pakohuone, pakopelihuone, escape room ja puzzle room tarkoittavat hyvin pitkälti samanlaista pelityyppiä.  Niissä pelaajien täytyy erilaisia mysteereitä ja tehtäviä ratkomalla selvittää tiensä ulos huoneesta, joka on mahdollisesti lukittu. Huoneissa on usein lukkoja, joiden avaamiseksi tarvitaan erilaisia koodeja. Näiden selvittämiseksi tarvitaan teräviä hoksottimia ja tarkkaavaisuutta, tärkeää on myöskin kommunikointi kavereiden kanssa. Joku voi keksiä ratkaisun ongelmaan, joka muille tiiminjäsenille ei avaudu ollenkaan.

Pelin päätyttyä pelin pulmat selvitetään halutessanne loppuun saakka, mikäli ette ulos asti selvinneet (ja varaustilanteesta riippuen).

Mystikin huone ei ole teemaltaan pelottava, vaan tarkoitus on pitää porukassa hauskaa ja samalla hieroa hieman niitä kuuluisia aivonystyröitä. 

Pelaamaan saapuminen

Pelipaikalle on hyvä saapua noin 10 minuuttia ennen pelin alkua. Käymme läpi hieman peliin liittyviä asioita ja sääntöjä ennen huoneeseen menoa. Peli vaatii erityisesti päättelykykyä ja tarkkaavaisuutta, joten jätä alkoholin nautiskelu mieluiten pakohuoneen jälkeiseen aikaan. Pidätämme oikeuden poistaa liian päihtyneet pelaajat tiloistamme turvallisuussyistä.

Pelin säännöt

Pelissä ei varsinaisesti vaadita fyysistä voimaa tai ketteryyttä. Älä riko kalusteita tai itseäsi. Pelissä tarvittavat asiat ovat käsiesi ulottuvilla, kaikenlainen kiipeily kalusteilla on kielletty. Mikäli tuntuu siltä, ettei peli etene, voit pyytää pelin valvojalta vihjeitä. Sääntöjä käydään tarkemmin läpi vielä ennen pelin alkua.

Onko pakohuoneessa turvallista?

Kyllä. Huoneemme ovi ei ole lukittu, joten pelaajat pääsevät tarvittaessa nopeasti ulos. Lisäksi pelin valvoja tarkkailee ryhmää jatkuvasti kameroiden avulla. Pakohuoneemme on Turun kaupungin palotarkastajan tarkastama.

Kuinka monta kaveria voin ottaa mukaan?

Suosittelemme pelaajamääräksi 2-6 henkeä. Suuremmallakin ryhmällä voi toki saapua, mutta se voi vaikuttaa pelin kestoon ja paikoin voi tulla ahdastakin. Suosittelemme isompia ryhmiä ottamaan yhteyttä ennen peliä sähköpostitse.

Kuinka peli varataan?

Peli varataan verkkosivujemme kautta tai vaihtoehtoisesti puhelimitse. Mikäli aika täytyy perua, se täytyy tehdä ennen sovittua peliaikaa sähköpostitse tai puhelimella.

Onko pelillä ikärajaa?

Ei ole ja pakopeli onkin hauska tapa viettää aikaa perheen kanssa. Pelimme sopii kouluikäisille lapsille vanhempien seurassa, eikä se ole teemaltaan pelottava. Osa tehtävistä voi kuitenkin olla haastavia ilman aikuisten apua, joten suosittelemme, että ilman vanhempia pelaamaan tulevat ovat vähintään 15-vuotiaita.

Voiko pakohuoneessa viettää lapsen synttäreitä?

Kyllä. Suosittelemme, että synttäriporukan mukaan lähtee 1-2 aikuista lasten iästä riippuen. Osa tehtävistä voi olla hieman haastavia, mutta yli 10-vuotiaat (joskus sitä nuoremmatkin) ovat jo tosi kekseliäitä pakohuoneessa.

Haluaisin tulla yritykseni työntekijöiden kanssa vierailulle, onnistuuko se?

Kyllä vain.  Pakopelissä työkaverit pääsevät vähän erilaiseen ympäristöön toimimaan yhdessä.  Jos firman illallisella jutut alkavat käydä vanhoiksi, pakopelin jälkeen teillä riittää puhuttavaa siitä, mitä teitte yhdessä. Mikäli haluat järjestää yrityksellesi toimintaa tiloissamme, ota yhteyttä tai varaa peli.

Voiko peliä muokata esimerkiksi synttäri- tai polttarisankarille?

Kyllä voi. Voimme muokata joitakin huoneen tehtävistä toiveidenne mukaisesti. Ottakaapas yhteyttä hyvissä ajoin sähköpostitse tai puhelimitse, niin voimme juonitella jotain sankarin pään menoksi.

Mitä tarvitaan mukaan?

Eipä oikeastaan mitään. Tärkeintä on positiivinen, utelias mieli. Pelissä vaatteesi eivät likaannu, eivätkä kulu, joten voit tulla pelaamaan ihan tavallisissa vaatteissa. Mikäli tarvitset silmälaseja, sellaiset kannattaa ottaa mukaan.